Terugblik Huurdersfestival

Het Huurdersfestival; een leerzame en waardevolle dag

Een warm onthaal in Amersfoort.

Paulus Jansen, de nieuwe directeur van de Woonbond zet betaalbaarheid van woningen op de eerste plaats: de huren moeten omlaag.

Afgelopen zaterdag 29 september hebben we met een aantal bewonerscommissieleden het Huurdersfestival van de Woonbond bezocht. Het was een leerzame dag was een dag vol workshops, trainingen en debat. Het was ook een waardevolle dag vol kennismaking en uitwisseling van ervaringen.

Oproep van Bob Soer om de petitie te ondertekenen.

Tijdens het huurdersfestival kwamen er diverse onderwerpen aan de orde. Van tips over hoe je betere foto’s maakt met een mobile telefoon, energie besparende leslampen tot een debat van huurders, corporaties, de Woonbond en de politiek over het tekort aan woningen en de voorstellen van de corporaties om de huurcontracten van sociale huurwoningen open te breken, waardoor huurders die volgens de normen van de corporatie te goedkoop of te groot wonen, gedwongen worden om te verhuizen of meer huur te betalen.

De afgelopen weken hebben we niet stilgezeten. Samen met de andere Amsterdamse huurderskoepels heeft Arcade eerder het pamflet Inbreuk Huurrecht ondertekend. Samen zijn we een petitie gestart ‘Behoud het huurrecht; geen huurverhogingen of gedwongen verhuizingen’ Met deze petitie roepen wij de minister op ervoor te zorgen dat de woningvoorraad op peil wordt gebracht door veel meer te bouwen. Ook moeten er regelingen komen die het voor huurders aantrekkelijk maken om zonder enige vorm van dwang te verhuizen naar een voor hen passende woning.

Deel jij onze zorg en vind jij dat deze voorstellen van tafel moeten? Onderteken dan de petitie.

Met de bewonerscommissieleden op weg naar het Huurdersfestival in Amersfoort.

Bewonerscommissieleden praten na en wisselen ervaringen uit.