Arcade stelt graag haar nieuwe aspirant voorzitter voor!

 

Helmie Bijleveld (1966) is moeder van een zoon en een dochter en woont sinds 2000 in het Oostelijk Havengebied. Zij huurde tot voor kort een woning van De Key. Sinds januari 2018 is Lieven de Stad BV verhuurder van het complex de Sfinx.

Eerder was Helmie medeoprichter van de bewonerscommissie de Sfinx die vanaf de oplevering in 2000 actief was. Deze bewonerscommissie was een aantal jaren in ruste, maar nu weer actief. De verkoop van het complex riep veel vragen op bij de bewoners en was de aanleiding om de bewonerscommissie weer nieuw leven in te blazen. Helmie is voorzitter en samen met tien actieve bewoners behartigt zij de belangen van alle huurders van de woningen in de Sfinx.

Helmie werkt als ambtenaar in Amstelveen, waar zij zich bezighoudt met digitalisering en ontwikkelingen op dat terrein. In de periode van 2006 tot 2010 was ze deelraadslid namens de SP in het voormalige stadsdeel Zeeburg. Daar organiseerde zij een succesvolle actie tegen achterstallig onderhoud van woningen aan de Zeeburgerdijk van verhuurder Ymere. Tot maart 2018 was zij gemeenteraadslid in Amsterdam namens de SP en woordvoerder minimaregelingen, armoedebestrijding, werk en inkomen. Zij trok daarvoor regelmatig de wijk in om bewoners te ontmoeten en in gesprek te gaan over hun situatie en wat er beter kon. Deze manier van werken wil zij ook voortzetten als voorzitter van Arcade.

Arcade is erg enthousiast over de bijdrage van Helmie aan het bestuur. Na een positieve proefperiode van twee maanden, zal zij officieel worden voorgedragen tijdens de komende Algemene Ledenvergadering.

 

 

Arcade staat altijd voor u klaar.